Сезона прављења зиминице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо са спремамо, добро припремимо и тегле за само одлагање зимице
![1726929439_396eb13e6953b59f0b3beb49439faffee6fd53d8.jpg](/cache/images/a/b/a/d/3/abad3cfd59099d26b1e5b3463ba3fb22296081fe.jpg)
Да се храна не би покаврила, најважније је да тегле буду правилно стерилисане како штетни микроорганизми и бактерије не дођу у додир са ониме што ћемо јести.
Пре стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.
Један од лакших начина је да загрејте рерну на 100 степени и поређајте тегле, али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле. Испод тегли можете да ставите пак папир.
Оставите их у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.
Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.
БОНУС ВИДЕО