Većina voli krompir.
Krompir je svakako uvek na meniju kao prilog, ali i često kao glavno jelo, onda kada nismo suviše inspirisani i kada nemamo vremena da svoje kulinarske sposobnosti pokažemo u punom sjaju.
Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima
Pripremamo ga na mnogo načina - pečenog u rerni, prženog, barenog - a krompir pire je čini nam se najjednostavniji za pripremu. Ipak, i tu postoji caka u kojoj mnogi pravimo grešku.
Čini nam se da tu nema prevelike mudrosti, skuvamo krompir dok se ne "raspadne", pa ga potom umutimo mikserom ili blednerom. Dodamo margarin, začine i mleko. Kuvari tvrde da kod poslednjeg sastojka najčešće pravimo grešku jer stavljamo hladno mleko i zato nastaju grudvice.
Pročitajte još: Bez hemikalija: Napravite sami smesu za ČIŠĆENJE PROZORA od samo dva sastojka
Nikada nemojte da dodajete hladno mleko, već ga prethodno ugrejte na šporetu. Na taj način ćete dobiti savršeno penasti pire bez grudvica. Važno je još i da izaberemo pravi krompir - mladi ili stari, beli ili crveni, svejedno je, važno je samo da je tzv. brašnasti krompir, koji je savršen za gnječenje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU