Добра јутарња кафа је пола успешног дана!
Ако желимо да нам дан буде успешан, онда га морамо започети шољицом добре кафе. За ово је кључна њена права припрема, односно примена неколико једноставних трикова које су открили мајстори свог заната.
Иако многи од нас размишљамо како ћемо ујутру што брже и што једноставније направити кафу сипајући врелу воду из кувала и направити шољицу кафе што је брже могуће, поступак би заправо требало да буде промишљен. Две најчешће грешке код кувања кафе су коришћење кипуће воде и то што људи не прате упутства за припрему кафе.
Вода са чесме разликује се свуда, али ако живите у подручју воде са пуно минерала, препоручује се употреба филтера за воду. Боље је не употребљавати кипућу воду јер ће она спржити талог кафе. Најбоље је причекати један минут након што кувало заврши са грејањем воде.
Савршена мера кафе
Уз то, требало би да пронађете савршени однос кафе и воде и ту количину користити сваки дан. На пример, добар рецепт за кафу јесте 70 грама кафе на један литар воде. Воду прелијте преко млевених зрна кафе, помешајте након 30 секунди и након четири минута можете да пијете кафу.
Важно је и где држите кафу. Кафу би увек требало држати у чврсто затвореној чинији што даље од фрижидера. Врло је деликатна намирница и требало би да избегавате присуство кисеоника, влаге или мирисе друге хране.
БОНСУ ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ