Чини се да не постоји ништа једноставније од спремања тестенине, али да би имала савршен укус кувајте је у сланој води.
Како посолити тестенину
На килограм тестенине додајте једну и по кашичицу соли. Можете да ставите мање или више, по укусу, али имајте на уму да ћете на крају додати сос који је такође зачињен.
Прочитајте још: Никада не бацајте кору поморанџе, јер уз помоћ ње можете решити МНОГЕ СТВАРИ
Најбоље је да ставите со тек када вода прокључа. Уколико је додате у хладну воду, добро је промешајте како не би остала на дну лонца. Такође, тестенина се неће залепити уколико је кувате у сланој води, а течност из ње може да послужи и као добар додатак сосовима.
Воду посолите тек када прокључа.
Правилно чување намирница
Намирнице могу да остану свеже и неколико недеља уколико их чувамо на одговарајућој температури у фрижидеру. Идеална температура у фрижидеру је између 1,7 и 3,3 степена, чиме се успорава развој бактерија.
Она изнад препоручене границе може бити превисока за одржавање намирница и тако може проузроковати разне проблеме. Повремено проверите температуру у фрижидеру, нарочито у летњем периоду, када су поједине намирнице посебно осетљиве на топлоту.
Редовно проверавајте температуру фрижидера.
Млевено месо
Мада многе домаћице за спремање оброка од меса често користе млевену јунетину, она није увек добар избор, тврде кулинарски стручњаци. Због специфичног састава, не препоручује се у хамбургерима и салатама, али је идеална за многе сосове.
Паковану јунетину из маркета је жилава.
Паковану јунетину која се купује у маркетима не би требало користити за хамбургере, јер је углавном сува и жилава. Боље је да купите комад меса који сами одаберете, а затим да га месар самеље пред вама.
Прочитајте још: Када прочитате шта се налази на дасци за сечење и варјачи, ОДМАХ ЋЕТЕ ИХ БАЦИТИ
Понекад се и у салате додаје млевена јунетина, али кувари саветују да то треба избегавати, јер када се месо охлади и стврдне, испустиће течност и то ће покварити укус.