Čini se da ne postoji ništa jednostavnije od spremanja testenine, ali da bi imala savršen ukus kuvajte je u slanoj vodi.
Kako posoliti testeninu
Na kilogram testenine dodajte jednu i po kašičicu soli. Možete da stavite manje ili više, po ukusu, ali imajte na umu da ćete na kraju dodati sos koji je takođe začinjen.
Pročitajte još: Nikada ne bacajte koru pomorandže, jer uz pomoć nje možete rešiti MNOGE STVARI
Najbolje je da stavite so tek kada voda proključa. Ukoliko je dodate u hladnu vodu, dobro je promešajte kako ne bi ostala na dnu lonca. Takođe, testenina se neće zalepiti ukoliko je kuvate u slanoj vodi, a tečnost iz nje može da posluži i kao dobar dodatak sosovima.
Vodu posolite tek kada proključa.
Pravilno čuvanje namirnica
Namirnice mogu da ostanu sveže i nekoliko nedelja ukoliko ih čuvamo na odgovarajućoj temperaturi u frižideru. Idealna temperatura u frižideru je između 1,7 i 3,3 stepena, čime se usporava razvoj bakterija.
Ona iznad preporučene granice može biti previsoka za održavanje namirnica i tako može prouzrokovati razne probleme. Povremeno proverite temperaturu u frižideru, naročito u letnjem periodu, kada su pojedine namirnice posebno osetljive na toplotu.
Redovno proveravajte temperaturu frižidera.
Mleveno meso
Mada mnoge domaćice za spremanje obroka od mesa često koriste mlevenu junetinu, ona nije uvek dobar izbor, tvrde kulinarski stručnjaci. Zbog specifičnog sastava, ne preporučuje se u hamburgerima i salatama, ali je idealna za mnoge sosove.
Pakovanu junetinu iz marketa je žilava.
Pakovanu junetinu koja se kupuje u marketima ne bi trebalo koristiti za hamburgere, jer je uglavnom suva i žilava. Bolje je da kupite komad mesa koji sami odaberete, a zatim da ga mesar samelje pred vama.
Pročitajte još: Kada pročitate šta se nalazi na dasci za sečenje i varjači, ODMAH ĆETE IH BACITI
Ponekad se i u salate dodaje mlevena junetina, ali kuvari savetuju da to treba izbegavati, jer kada se meso ohladi i stvrdne, ispustiće tečnost i to će pokvariti ukus.