Већина нас је оставила кисели купус за зиму и онда када је дошло време да се он проба схватили сте да је пресољен и да не можете припремити омиљено зимско јело – сарме.
То се углавном дешава када кисели купус припремате први или други пут. Временом и вежбањем учите да погодите праве пропорције.
Међутим постоји решење, а оно није да баците сав кисели купус. Природа се побринула и за то, постоји поврцће које апсорбује пуно соли. То су, на пример, шаргарепа и зелени парадајз.
Да бисте поправили преслани кисели купус, потребно вам је око 1,5-2 кг шаргарепе и зеленог парадајза. Избушите их виљушком и додајте у купус. Тако ће упити вишак соли.
Али ако је ваш кисели купус и даље преслан, сваку главицу купуса морате на кратко потопити у кључалу воду.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО