Oglas
· · Komentari: 0

Želite savršen ČIZKEJK? Uz 6 trikova ćete ga napraviti brzi i lako

Čizkejk je mnogima prva opcija kada su u pitanju slatkiši

1724674241_shutterstock_2478701087.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako volite čizkejk, sigurno ste isprobali gomilu recepata, i možda ste se sreli sa nekim od čestih problema - podloga se mrvila, želatin stvrdnuo, krem jednostavno nije bio kako treba? Evo trikova za savršeni čizkejk koji uspeva svaki put!

1. Podloga

Mrvljeni keks i istopljeni puter napraviće savršenu podlogu, ali kada ih stavite u kalup, iskoristite dno čaše da baš, baš jako utisnete mešavinu u njega. Na taj način, dok se bude hladila u frižideru, podloga vašeg čizkejka će postati kompaktna i neće se mrviti.

2. Masnoća je važna

Čizkejk je bogat, luksuzan desert s razlogom, i ako recept predviđa korišćenje punomasnih sastojaka, nemojte da eksperimentišete sa manje masnom pavlakom ili sirom. Nećete dobiti krem savršenog ukusa i teksture ako napravite ovu grešku. Dakle, nikada ne menjajte sastojke čizkejka manje masnim.

3. Temperatura je važna

Bilo da pravite pečeni, ili čizkejk koji se ne peče, neka svi sastojci budu sobne temperature. Ovo naročito važi za maslac, jaja i sir, jedino pavlaka za šlag trebalo bi da bude iz frižidera.

4. Trik za pečenje

Ako pravite čizkejk koji se peče, uvek je dobro da na dno rerne stavite posudu sa vodom. Ona pomaže da se vaš čizkejk peče ravnomerno, i da se ne isuši.

5. Jedan "krug" nožem

Svaka domaćica zna trenutak nervoze, kada bi čizkejk trebalo izvaditi iz kalupa. Bilo da ste pravili pečeni, ili čizkejk koji se samo hladi, jedan "krug" nožem oko ivica omogućava da se lako izvadi u jednom komadu, i izgleda baš kako treba.

6. Ne servirajte odmah!

Ovaj trik mnogi zaborave, a kao i svaka hrana, i čizkejk ima svoju savršenu temperaturu serviranja. Za hladnu varijantu ovog popularnog kolača, izvadite ga iz frižidera najmanje 20 minuta pre serviranja, kako bi imao idealan ukus. Prijatno!

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas