Кроасани могу да их и уз слатки и уз слани доручак
Сви обожавају кроасане, и чест су избор за доручак када идете у пекару. Путер ће им дати посебну мекоћи и укус, и заста ћете уживати у сваком залогају. Идеални су за доручак или вечеру, можете неутрално да их једе без ичега, или да разним намазима направите слатку или слану комбинацију.
Састојци:
- 500 г брашна
- паковање сувог квасца
- 1 кашика соли
- 1 кашичица шећера
- 250 мл млека
- 80 мл уља
- 100 мл јогурта
- 150 г путера
Прочитајте још: Фина, мекана САЋЕ ПОГАЧА са качкаваљем по рецепту из бакине кухиње (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
У дубљу чинију ставите брашно, со и шећер, па добро промешајте. У топло млеко сипајте квасац па добро измешајте како би се растворио без грудвица. Сипајте у брашно заједно са уљем и јогуртом. Тесто добро месите најмање 10 минута. Покријте га крпом и оставите да одмори око сат времена. Развицуте га на дебљину око 2 центиметра. По тесту изрендајте омекшан путер, па га још једном премесите. Развијте га још једном у велики круг дебљине око 1 цм. Тесто исеците на једнаке троуглове, па сваки заролајте. Кроасане ређајте на плех обложен пек папиром. Ставите их у хладну рерну, па је укључите на 200 степени и када се загреје пеците их још око 10-15 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ