Nećete im odoleti!
Potrebno:
-1kockica svežeg kvasca
-0,5l mlakog mleka
-1 kašika soli
-2 kašike šećera
-2 jaja
-1 kašika sirćeta
-1kg brašna + 250gr za mešenje
-1 margarin sa ukusom maslaca ili 250gr maslaca
Foto: Shutterstock
Pročitajte još: Za uspešan početak dana: 3 odlična i ukusna PREDLOGA ZA DORUČAK (RECEPTI)
Priprema:
Staviti kvasac sa jednom šoljom mleka da nadođe, zajedno sa kašikom soli i 2 kašike šećera i malo brašna. Kada je kvasac nadošao, zamesiti testo sa ostatkom mleka, jajima, brašnom i kašikom sirćeta. Lepo zamesiti testo, i ostaviti da nadođe nekih 30min, prekriti krpom. Kada je testo nadošlo, malo ga još umesiti rukom, i podeliti na 8 jufkica. Zatim svaku jufkicu razvijati u malu koru, preko nje rendati margarin (ili maslac) po malo, pa preko još jednu malu razvijenu koru. Kada ovako naređate korice sa narendanim margarinom između, razvijte sve u jednu veliku koru. Seći po dijagonali, i filovati po želji ( sir, džem, krem) i oblikovati kroasane. Ređati ih u pleh sa pek papirom, i premazivati sa žumancetom koje je umućeno sa malo mleka. Po vrhu se može posuti susam ili kim.
Odmah peći u zagrejanoj rerni na 200C, kada narastu i dobiju boju, povećati temperaturu na 220-250C, dok ne budu skroz pečeni i zlatni.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU