Kolačići se prave jednostavno, a prilikom ukrašavanja mogu i deca da pomognu.
Odvojte nedeljno jutro i napravite ove kolačiće koje, ako ih stavite u metalnu kutiju, možete da jedete danima.
Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)
Pročitajte još: Ovom pitom ćete SVEKRVU ostaviti BEZ REČI, a TAJNA je u dekoraciji (FOTO)
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 grama šećera
- 125 grama butera
- 1/2 praška za pecivo
- 300 grama brašna
- 50 grama čokolade
Priprema:
Umesi se testo kao za kranclice: prco se pomešaju šećer i buter, dodau dva žumanca i jedno belance. Testo se umesi sa brašnom, praškom za pecivo i stavi u frižider da se stegne.
Kolačići se peku najviše 15 minuta i dobijaju se dve ture pleha.
Testo se posle pola sata izvadi iz frižidera i razvije oklagijom na debljinu od santimetar. Modlicom se vade srca i ređaju u pleh postavljen papirom za pečenje. Rerna se uključi na najjače, pa se pleh sa kolačićima ubaci i jačina smanji na 180 stepeni.
Dok se prva tura kolačića peče (oko 15 minuta) pravi se drugi pleh srca.
Sačekajte da se stvrdne čokolada Foto: A. M.
Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)
Kada su kolačići ispečeni i ohlađeni vreme je da se u staklenoj posudi na pari otopi čokolada. Kolačići se poređaju i kašikom prave šare ili se umaču do polovine.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU