Спремите љуте паприке и уживајте у витаминима у хладним данима.
За све љубитеље пријатног љутог укуса, делимо са вама рецепт за укисељене чили папричице. Нећете се одвајати од тегле када их будете пробали!
Прочитајте још: Најтраженији РЕЦЕПТ у време поста: Пуњена паприка без меса, фантастичног укуса! (ВИДЕО)
Рецепт за чили папричице у тегли
Састојци:
- Халапењо паприке - Овај рецепт ће радити и са другим врстама паприке.
- Сирће.
- Вода.
- Бели лук - колико год желите.
- Црни бибер у зрну.
- Кухињска со.
- Шећер - волим да су моје паприке више слане, али ви можете да додате шећер ако волите да ваши кисели производи буду слаткасти.
Фото: Депозит
Припрема:
Насецкајте паприке на жељену дебљину. Додајте сирће, воду, бели лук, зрна бибера, со и шећер у шерпу. Доведите смешу до кључања.
Додајте паприке у лонац. Кувајте их 2-3 минута или док боја паприке не пређе из јарко зелене у тамнију зелену.
Додајте паприке у теглу за конзервирање која се може потпуно затворити. Сипајте све у теглу, укључујући бели лук и зрна бибера, док се не напуни. Затворите теглу и ставите у фрижидер.
Цела паприка у тегли? Сјајна идеја!
Не желите да изгубите ниједно од тих драгоцених семенки? Паприке можете укиселити целе, ако желите. Мој једини предлог овде је да се побринете да набавите лепу и велику теглу која ће их пустити да плутају. Убодите неколико рупа око сваке паприке ножем како би течност продрла у паприке изнутра и споља.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ