Spremite ljute paprike i uživajte u vitaminima u hladnim danima.
Za sve ljubitelje prijatnog ljutog ukusa, delimo sa vama recept za ukiseljene čili papričice. Nećete se odvajati od tegle kada ih budete probali!
Pročitajte još: Najtraženiji RECEPT u vreme posta: Punjena paprika bez mesa, fantastičnog ukusa! (VIDEO)
Recept za čili papričice u tegli
Sastojci:
- Halapenjo paprike - Ovaj recept će raditi i sa drugim vrstama paprike.
- Sirće.
- Voda.
- Beli luk - koliko god želite.
- Crni biber u zrnu.
- Kuhinjska so.
- Šećer - volim da su moje paprike više slane, ali vi možete da dodate šećer ako volite da vaši kiseli proizvodi budu slatkasti.
Foto: Depozit
Priprema:
Naseckajte paprike na željenu debljinu. Dodajte sirće, vodu, beli luk, zrna bibera, so i šećer u šerpu. Dovedite smešu do ključanja.
Dodajte paprike u lonac. Kuvajte ih 2-3 minuta ili dok boja paprike ne pređe iz jarko zelene u tamniju zelenu.
Dodajte paprike u teglu za konzerviranje koja se može potpuno zatvoriti. Sipajte sve u teglu, uključujući beli luk i zrna bibera, dok se ne napuni. Zatvorite teglu i stavite u frižider.
Cela paprika u tegli? Sjajna ideja!
Ne želite da izgubite nijedno od tih dragocenih semenki? Paprike možete ukiseliti cele, ako želite. Moj jedini predlog ovde je da se pobrinete da nabavite lepu i veliku teglu koja će ih pustiti da plutaju. Ubodite nekoliko rupa oko svake paprike nožem kako bi tečnost prodrla u paprike iznutra i spolja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU