Како се пост ускоро завршава, време је да себе и своје најмилије почастите једном правом кремастом чоколадном бомбом!
Триолада мус торта, како име само и говори, састоји се из три дела: Чоколадно-млечног муса, белог муса и муса од црне чоколаде. Самим тим и састојци и начин припреме другачији су за сваки слој.
Прочитајте још: УСКРШЊИ ХЛЕБ који ће употпунити ПРАЗНИК - Топи се у устима, а изгледа САВРШЕНО
Састојци:
Млечни мус:
100г млећне чоколаде
20г чоколаде за кување
јаје
лист желатина
2 кашике рума
250мл слатке павлаке
Бели мус:
2 листа желатина
140г беле чоколаде
јаје
4 кашике ликера од поморанџе
250мл слатке павлаке
Тамни мус:
лист желатина
130г чоколаде за кување
јаје
2 кашике топлог еспреса
250мл слатке павлаке
Припрема:
Млечни мус: Потопити желатин у хладну воду. Исецкати чоколаду и отопити на пари. Ту умутити јаје и 2 кашике воде, додати желатин, рум и чоколаду и умутити у глатку масу. Слатку павлаку добро улупати и додати маси. Округли калуп за торту обложити фолијом и сипати крем, односно први слој, па ставити у фрижидер.
Бели мус: Потопити желатин у хладну воду, отопити чоколаду, умутити јаје са 2 кашике воде на пари. Додати желатин, ликер од поморанџе и чоколаду. Сјединити и охладити. Улупати павлаку и додати, сипати преко слоја млечног муса и повранати,затим та два слоја вратити у фрижидер.
Тамни мус: Исти поступак, додати желатин, еспресо и чоколаду, охладити па додати павлаку улупану и сипати у калуп и оставити у фрижидеру да се стегне.
Када се торта добро стегла, ставите је на тацну са постољем, скините фолију лагано да не би оштетили ивице. Можете украсити по жељи. Сећи са оштрим ножем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ