Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИОЛАДА МУС ТОРТА: Богат кремасти слаткиш за празничну трпезу!

Како се пост ускоро завршава, време је да себе и своје најмилије почастите једном правом кремастом чоколадном бомбом!

1650291446_Screenshot-2022-04-18-at-16.14.00.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/ЈамилаЦуисине
Oglas

Триолада мус торта, како име само и говори, састоји се из три дела: Чоколадно-млечног муса, белог муса и муса од црне чоколаде. Самим тим и састојци и начин припреме другачији су за сваки слој. 

Прочитајте још: УСКРШЊИ ХЛЕБ који ће употпунити ПРАЗНИК - Топи се у устима, а изгледа САВРШЕНО

Састојци: 

Млечни мус: 

100г млећне чоколаде

20г чоколаде за кување 

јаје

лист желатина 

2 кашике рума

250мл слатке павлаке 

Бели мус: 

2 листа желатина

140г беле чоколаде

јаје 

4 кашике ликера од поморанџе 

250мл слатке павлаке

Тамни мус: 

лист желатина 

130г чоколаде за кување

јаје

2 кашике топлог еспреса 

250мл слатке павлаке

Припрема: 

Млечни мус: Потопити желатин у хладну воду. Исецкати чоколаду и отопити на пари. Ту умутити јаје и 2 кашике воде, додати желатин, рум и чоколаду и умутити у глатку масу. Слатку павлаку добро улупати и додати маси. Округли калуп за торту обложити фолијом и сипати крем, односно први слој, па ставити у фрижидер. 

Бели мус: Потопити желатин у хладну воду, отопити чоколаду, умутити јаје са 2 кашике воде на пари. Додати желатин, ликер од поморанџе и чоколаду. Сјединити и охладити. Улупати павлаку и додати, сипати преко слоја млечног муса и повранати,затим та два слоја вратити у фрижидер. 

Тамни мус: Исти поступак, додати желатин, еспресо и чоколаду, охладити па додати павлаку улупану и сипати у калуп и оставити у фрижидеру да се стегне. 

Када се торта добро стегла, ставите је на тацну са постољем, скините фолију лагано да не би оштетили ивице. Можете украсити по жељи. Сећи са оштрим ножем. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas