Не заборавите да свом организму обезбедите довољно течности током врелих дана
Током великих врућина, наш организам захтева додатну хидратацију, како водом тако и другим хранљивим течностима какве су супе и чорбе. Наравно, током лета никако нам неће пријати вреле супе и чорбе, али су зато хладне чорбе одличан избор, а ово може бити и савршен оброк с обзиром да се током лета углавном једе лаганија храна.
Прочитајте још: Правила за ГРИЛОВАЊЕ ПОВРЋА: Биће укусније и од меса!
Доносимо вам три рецепта за летње чорбе које можете направити уз помоћ блендера и то за свега 10 минута.
Чорба са поврћем
Састојци:
- 1 авокадо (без коже и семенке)
- 4 парадајза
- пола кашичице босиљка
- 4 кашике маслиновог уља
Припрема: Све састојке убаците у блендер и умутите. Ако буде превише густа додајте течности. Сипајте у чиније и украсите по жељи.
Салса и црни пасуљ
Састојци:
- 2 конзерве црног пасуља
- 1 ипо шоља било ког бујона
- 1 шоља било које салсе
- 1 кашичица кима
- 1/4 шоље киселе павлаке
- 2 исецкана млада лука
Припрема: Ставите све састојке у блендер и измешајте. Смеса треба да буде кремаста. Ставите је у шерпу и загревајте на ниској температури док се потпуно не загреје. Ако желите да је једете хладну, ставите је у фрижидер до послуживања. Ако желите да једете топлу, украсите власцем и додајте павлаку.
Чорба од манга
Састојци:
Прочитајте још: Јована Јеремић нападнута у згради због бившег: Узвратила песницом и маестрално се извукла
- 1 велики зрели манго
- 2 шоље пилећег бујона
- 1 кашика сецканог ђумбира
- 1 кашичица млевене љуте паприке
- 1 шоља јогурта
- 2 кашике першуна
Припрема: Ставите све састојке у блендер осим јогурта. Сипајте пола шоље бујона и умутите. Преместите чорбу у другу чинију и додајте остатак бујона и јогурт. Украсите першуном.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ