Сви воле, а не постоји човек који не једе чоколаду. Када се те две ствари споје - добија се савршенство!
Потребно је за кору:
- 10 јаја
- 200 г шећера
- 150 г чоколаде
- 100 г млевеног кекса
- 50 г брашна
- кесица прашка за пециво
Прочитајте још: Брзо, лако и ПРЕУКУСНО: Панакота са малинама (РЕЦЕПТ)
За фил:
- 7 јаја
- 350 г шећера
- 350 г чоколаде
- 500 г путера
- 500 мл слатке павлаке
- 400 г малина
За декорацију:
- 100 мл умућене обојене слатке павлаке
Припрема:
Пенасто умутите јаја и шећер, додајте отопљену чоколаду и мутите још неколико минута. У умућено додајте млевени кекс, брашно и прашак за пециво. Шпатулом лагано сједините и излијте на плех са пек-папиром, изравнајте и пеците у загрејаној рерни 10 минута на 175 степени. Са готове охлађене коре скините папир. Модлом исеците 3 коре.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Ставите кору у модлу, па намазажите први фил, ставите свеже малине па намажите слатку павлаку, ставите другу кору и поновите поступак и завршити кором. Торту охладите, па умућеном слатком павлаком декоришите све стране и изравнајте лењиром. Умућену слатку павлаку ставите у дресир џак и декоришите ружице по дну торте. Од обојене слатке павлаке формирајте руже и ставите на торту. На пари мутите јаја и шећер. Додајте отопљену чоколаду и наставите мућење.
Прочитајте још: Здраве рибље пљескавице: Гурмански оброк за дијету (РЕЦЕПТ)
Када је крем куван излијте га на плех да се охлади, а затим пенасто умутите путер и охлађени кувани део фила. Умутите и слатку павлаку. Фил ставите преко коре, па на крају торту декоришите умућеном обојеном слатком павлаком.