Svi vole, a ne postoji čovek koji ne jede čokoladu. Kada se te dve stvari spoje - dobija se savršenstvo!
Potrebno je za koru:
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 100 g mlevenog keksa
- 50 g brašna
- kesica praška za pecivo
Pročitajte još: Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama (RECEPT)
Za fil:
- 7 jaja
- 350 g šećera
- 350 g čokolade
- 500 g putera
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g malina
Za dekoraciju:
- 100 ml umućene obojene slatke pavlake
Priprema:
Penasto umutite jaja i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i mutite još nekoliko minuta. U umućeno dodajte mleveni keks, brašno i prašak za pecivo. Špatulom lagano sjedinite i izlijte na pleh sa pek-papirom, izravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 175 stepeni. Sa gotove ohlađene kore skinite papir. Modlom isecite 3 kore.
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Stavite koru u modlu, pa namazažite prvi fil, stavite sveže maline pa namažite slatku pavlaku, stavite drugu koru i ponovite postupak i završiti korom. Tortu ohladite, pa umućenom slatkom pavlakom dekorišite sve strane i izravnajte lenjirom. Umućenu slatku pavlaku stavite u dresir džak i dekorišite ružice po dnu torte. Od obojene slatke pavlake formirajte ruže i stavite na tortu. Na pari mutite jaja i šećer. Dodajte otopljenu čokoladu i nastavite mućenje.
Pročitajte još: Zdrave riblje pljeskavice: Gurmanski obrok za dijetu (RECEPT)
Kada je krem kuvan izlijte ga na pleh da se ohladi, a zatim penasto umutite puter i ohlađeni kuvani deo fila. Umutite i slatku pavlaku. Fil stavite preko kore, pa na kraju tortu dekorišite umućenom obojenom slatkom pavlakom.