Ни у току поста не морате да одустајете од домаћег хлеба или пецива, па зато научите како се прави универзално посно тесто.
![1710934797_shutterstock_2141041107.jpg](/cache/images/4/b/5/a/a/4b5aa64d553709e222864add71ab7f99bf235071.jpg)
Oglas
Већина домаћица се придржава рецепта када крене да меси тесто, а ретке су оне којима оно савршено успева из прве. Ипак, ако се придржавате рецепта, будите сигурни да ће вам успети.
Састојци:
- 500 г брашна
- 100 мл уља
- 10 г квасца
- 25 г шећера
- 1/2 кашичице соли
- 300 мл киселе воде
Рецепт за универзално посно тесто:
У посуду сипајте киселу воду, па додајте шећер и квасац. Промешајте и оставите да се активира неких 10 минута, а затим сипајте уље. Постепено додајте просејано бршано, а на крају и со. Умесите тесто и покријте провидном фолијом, па оставите на собној темепратури најмање пола сата. Припремите од теста шта год желите.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas