Посни пасуљ на другачији начин
Потребно:
500гр пасуља тетовца
3 главице црног лука средње величине
1 главица белог лука средње величине
Зачини: уље, алева паприка, биљни зачин и бибер, 1 ловоров лист
Припрема:
Потопити пасуљ преко ноћи, или пар сати, а када набубри, процедити и ту воду бацити. Пасуљ ставити да се кува, са листом ловора, смањити ватру и кувати док сва зрна не омекшају. Када је пасуљ скуван, склонити са ватре и решеткастом кашиком вадити из воде у посуду у којој ћете направити мељанац.
Прочитајте још: ПРЕБРАНАЦ СА ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ: Идеално јело за посну трпезу (РЕЦЕПТ)
Фото: Схуттерстоцк
Прочитајте још: Ароматична пастрмка спремљена по бака Јелином рецепту: Сочна и неодољива - Рецепт који ћете обожавати (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Мељати пасуљ са жицом за мућење или штапним миксером. Уколико је маса много густа, додати мало воде у којој се пасуљ кувао. Зачинити по укусу со, бибеер, биљни зачин. На тигању испржити у уљу ситно исецкани црни лук, када је упржен, склонити са ватре и додати 1/2 кашике слатке алеве паприке. Део овог лука сипати у умељани пасуљ и промешати. Бели лук 6-7 ченова, ољуштити и изгњечити и убацити у пасуљ, и све добро промешати. Ставити у посуду у којој ћете јело сервирати, и по врху премазати са остатком прженог лука.
Ово јело може бити и пређело и главно јело, као и намаз.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ