Српска православна црква и њени верници, данас прослављају јесењи Крстовдан
Верници се током данашњег дана придржавају поста, а многи једу само хлеб и грожђе. На јесењи Крстовдан, према обичајима, бере се босиљак. Уколико још увек не знате које посно јело да припремите за данашњи ручак наш предлог је пасуљ са запршком.
Састојци:
- 800 г пасуља
- 2 главице црног лука
- 1 главица белог лука
- 1 кашичица црвене млевене паприке
- 1 кашичица љуте туцане паприке
- 2-3 ловорова листа
- со, мало вегете, бибер у зрну, млевени бибер
- уље
Прочитајте још: Десерт наших бака који враћа у детињство: Неодољива посластица спремна у пар корака (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Пасуљ натопити у води преко ноћи или барем 2'3 сата пре кувања. Прокувати пасуљ двадесетак минута, а затим променити воду. У шерпу убацити мало бибера у зрну и ловоров лист, па наставити кување. У другој шерпи, издинстати црни лук на мало уља, додајте млевену и туцану паприку, сецкан бели лук, со и млевени бибер. Када је пасуљ скуван, а запршка готова, све се то измеша и пасуљ је спреман.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ