Oglas
· · Komentari: 0

Svi znaju za prebranac, a da li ste nekada spremali MELJANAC? MELJANI PASULJ: Idealan posni dodatak (RECEPT)

Posni pasulj na drugačiji način

1673000583_shutterstock_587838422-meljanac-naslov.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Potrebno:

500gr pasulja tetovca
3 glavice crnog luka srednje veličine
1 glavica belog luka srednje veličine
Začini: ulje, aleva paprika, biljni začin i biber, 1 lovorov list

Priprema:  
Potopiti pasulj preko noći, ili par sati, a kada nabubri, procediti i tu vodu baciti. Pasulj staviti da se kuva, sa listom lovora, smanjiti vatru i kuvati dok sva zrna ne omekšaju. Kada je pasulj skuvan, skloniti sa vatre i rešetkastom kašikom vaditi iz vode u posudu u kojoj ćete napraviti meljanac. 

Pročitajte još: PREBRANAC SA PEČENOM PAPRIKOM: Idealno jelo za posnu trpezu (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: Aromatična pastrmka spremljena po baka Jelinom receptu: Sočna i neodoljiva - Recept koji ćete obožavati (RECEPT/VIDEO)

Meljati pasulj sa žicom za mućenje ili štapnim mikserom. Ukoliko je masa mnogo gusta, dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao. Začiniti po ukusu so, bibeer, biljni začin. Na tiganju ispržiti u ulju sitno iseckani crni luk, kada je upržen, skloniti sa vatre i dodati 1/2 kašike slatke aleve paprike. Deo ovog luka sipati u umeljani pasulj i promešati. Beli luk 6-7 čenova, oljuštiti i izgnječiti i ubaciti u pasulj, i sve dobro promešati. Staviti u posudu u kojoj ćete jelo servirati, i po vrhu premazati sa ostatkom prženog luka.
Ovo jelo može biti i pređelo i glavno jelo, kao i namaz.

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas