Додајте и мед, каранфилић, цимет, лимун, лимунову кору, анис...
Снег је у потпуности завејао нашу земљу, онеомогућио нам је излазак из куће, али је то идеалан тренутак да ово недељно вече проведете уз своје најдраже и неодољиву чашу куваног вина. Јединствен мирис и укус овог зимског напитка одлично се слаже са високим снежним покривачем напољу, а висок проценат алкохола брзо нас чини веселијима и опуштенијима.
Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ
Кувано вино углавном се састоји од црвеног вина, шећера и зачина, каранфилића, какаоа, цимета, а садржи између 8,8 и 13,1 промила алкохола. Један деци куваног вина обично садржи између 80 и 100 калорија.
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
Приликом кувања треба обратити пажњу на температуру. Наиме, уколико вино закува из њега ће испарити алкохол и оно више неће имати жељени укус. За нешто лакшу варијанту вина могуће је додати и чашу обичне воде или сока
Рецепт за црвено кувано вино
- 1 литар сувог црвеног вина
- 1 лимун
- 2 цимет штанглице
- 8 каранфилића
- 3 велике кашике шећера
Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога
Загрејати вино и у њега додати нарезане кришке лимуна, шећер и зачине па пустити да заједно кува око пет минута. Угасити шпорет, поклопити лонац са вином и оставити на сат времена. Пре сервирања поновно загрејати.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ