Dodajte i med, karanfilić, cimet, limun, limunovu koru, anis...
Sneg je u potpunosti zavejao našu zemlju, oneomogućio nam je izlazak iz kuće, ali je to idealan trenutak da ovo nedeljno veče provedete uz svoje najdraže i neodoljivu čašu kuvanog vina. Jedinstven miris i ukus ovog zimskog napitka odlično se slaže sa visokim snežnim pokrivačem napolju, a visok procenat alkohola brzo nas čini veselijima i opuštenijima.
Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ
Kuvano vino uglavnom se sastoji od crvenog vina, šećera i začina, karanfilića, kakaoa, cimeta, a sadrži između 8,8 i 13,1 promila alkohola. Jedan deci kuvanog vina obično sadrži između 80 i 100 kalorija.
Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san
Prilikom kuvanja treba obratiti pažnju na temperaturu. Naime, ukoliko vino zakuva iz njega će ispariti alkohol i ono više neće imati željeni ukus. Za nešto lakšu varijantu vina moguće je dodati i čašu obične vode ili soka
Recept za crveno kuvano vino
- 1 litar suvog crvenog vina
- 1 limun
- 2 cimet štanglice
- 8 karanfilića
- 3 velike kašike šećera
Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga
Zagrejati vino i u njega dodati narezane kriške limuna, šećer i začine pa pustiti da zajedno kuva oko pet minuta. Ugasiti šporet, poklopiti lonac sa vinom i ostaviti na sat vremena. Pre serviranja ponovno zagrejati.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU