Имамо савршену идеју за слаткиш.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 1 литар млека
- 100 мл. воде
- 110 гр. пиринча обло зрно
- 200 мл. слатке павлаке
- 70 гр. беле чоколаде
- 100 гр. млевених печених лешника
- 3 равне кашике шећера
- 30 гр. путера
- 1 кашика ароме од ваниле
- две кесице ванил шећера
Прочитајте још: Пројице са качкаваљем су рецепт дана: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају (ФОТО)
Упутство за припрему:
У шерпу сипајте млеко, воду и оставите да прокува. Док се млеко полако загрева, пиринач оперите у више вода и оставите да стоји у врелој води. Када су млеко и вода прокували, у шерпу убаците пиринач (без воде у којој је стајао). Кувајте на лаганој ватри уз често мешање, да не загори. Када се пиринач лепо скувао и згуснуо, сипајте слатку павлаку, ванил шећер, арому ваниле и белу цоколаду.
Прочитајте још: Да ли сте јели ГРИЛИЈАШ ШТАНГЛЕ? Правиле су се у време наших бака, а и данас су популарне (ФОТО/РЕЦЕПТ)
Мешајте док не прокува (што би рекли, док не баци први кључ) затим убаците шећер и лешнике. Оставите јос 2 - 3 минута и склоните шерпу са шпорета. Додајте путер и мешајте док се не истопи. Служите топло или хладно, како волите, украсите са комадићима лешника, малинама или наким другим воћем. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ