Oglas
· · Komentari: 0

SUPERSOČAN LETNJI RUČAK: Jelo bez mesa gotovo na brzinu

Zahvaljujući biljnim vlaknima u povrću ovaj letnji složenac je vrlo zasitan i izdašan, pa možete biti sigurni da nećete posegnuti za grickalicama posle ručka.

1723373155_388819_pecenopovrcezarucak03_ff.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Da bismo se dobro najeli i ostali siti dugo, ne moramo ni da imamo meso u tanjiru niti da provedemo previše vremena u kuhinji.

Postoji mnogo varijanti letnjeg složenca od povrća za lagan letnji ručak koji obiluje vlaknima, a ako želite recept bez mesa, ovo jelo će vam se sigurno dopasti. Ipak, vodite računa – nije u pitanju posni ručak, jer sadrži mleko, jaja i kačkavalj.

U svakom slučaju, brzi i sočni složenac od povrća pravi se prilično brzo i jednostavno, a garantuje zasitan obrok posle kog nećete uskoro da svraćate do frižidera.

Zapečeno povrće sa sirom

Sastojci:

  • 4 krompira
  • 1 glavica brokolija
  • 1 kašičica soli
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • maslinovo ulje po potrebi
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 2 male zelene paprike
  • čeri paradajz
  • 4 jajeta
  • so po ukusu
  • 5 kašika suncokretovog ulja
  • 130 g (1 šolja) brašna
  • 400 ml (oko 2 šolje) mleka
  • peršun po ukusu
  • 100 g kačkavalja


Priprema

Oljuštite i sitno iseckajte krompir, pa ga skuvajte u slanoj vodi. Isecite brokoli na cvetove, dobro ga operite, pa skuvajte i njega u posoljenoj vodi dok fino ne omekne (ne sme da se kuva dugo, do ključanja, kako ne bi izgubio vitamine).
Sitno naseckajte crni luk i izrendajte šargarepu, pa ih propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte i izgnječen beli luk, pa pržite još 2-3 minuta.
Proceđen brokoli i krompir prebacite u podmazanu vatrostalnu posudu, pa prelijte izdinstanim lukom i šargarepom. Dobro promešajte.
Sitno isecite paprike i čeri paradajz, pa poređajte preko povrća u posudi za pečenje.
Umutite jaja sa suncokretovim uljem i začinima, pa dodajte malo po malo brašna, sve vreme muteći kako biste razbili gromuljice. Nalijte potom mleko i dodajte sitno seckan peršun, pa dobro promešajte. Sipajte ovu smesu preko povrća.
Narendajte preko svega kačkavalj, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 40 minuta.

(Espreso)

 

BONUS VIDEO

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas