Уштипци спадају у омиљена решења за брз доручак после ког у кући нема празног стомака, а уз овај рецепт требаће вам још мање времена.
За припрему ових уштипака не треба вам квасац, што значи да нема ни чекања да тесто да нарасте. Да би пециво било још меканије и сочније, обавезно додајте рендани качкаваљ, који је прави тајни састојак и чини их преукусним.
Састојци:
- 150 г брашна
- 1,5 кашичица прашка за пециво
- 1 цело јаје
- 130 мл млека
- 130 г качкаваља
- мало соли
- уље по потреби
Припрема:
У једну чинију убаците суве састојке: брашно, прашак за пециво и со, па то промештајте.
Направите рупу у средини, па у то разбијте јаје и сипајте мало млека. Мешајте, па додајте и преостало млеко и направите гушће тесто.
Изрендајте качкаваљ, па то додајте у тесто и лепо сједините.
Науљеним длановима узимајте мало по мало теста, обликујте, па спуштајте кашиком у добро загрејано и дубље уље.
Пржите с обе стране, па ређајте по папирном убрусу да се оцеди вишак масноће.
Служите топло, уз сир, сухомеснато и ајвар.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ