Један од најбољих еликсира
Стручњаци истичу да је важно уврстити супу у исхрану, посебно као ручак. Данашње кухиње углавном су сиромашне месом које је припремљено на води, а није динстано.
Прочитајте још: НАЈБОЉИ БОСАНСКИ РЕЦЕПТ: Сочно месо, пикантног укуса, а није захтевно за прављење (ВИДЕО)
Препоручује се одвајање масноће из супе са месом, јер количина унетих калорија из супе може заситити, пре конзумације главног јела. Благодети супе огледају се у јачању имунитета и бољем варењу хране. За јачање су најбоље супе и чорбе од броколија и махунарки.
У време респираторних инфекција препоручује се конзумација пилеће супе. Од прехладе посебно штите супе са црним луком, шаргарепом и першуном.
Захваљујући супи, организам добија потребну количину течности и тако се спречава дехидратација. Поред својстава који позитивно утичу на здравље, важно је напоменути да, можда у супи највише и уживамо, јер нас током зиме и хладних дана, загреје изнутра.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ