Jedan od najboljih eliksira
Stručnjaci ističu da je važno uvrstiti supu u ishranu, posebno kao ručak. Današnje kuhinje uglavnom su siromašne mesom koje je pripremljeno na vodi, a nije dinstano.
Pročitajte još: NAJBOLJI BOSANSKI RECEPT: Sočno meso, pikantnog ukusa, a nije zahtevno za pravljenje (VIDEO)
Preporučuje se odvajanje masnoće iz supe sa mesom, jer količina unetih kalorija iz supe može zasititi, pre konzumacije glavnog jela. Blagodeti supe ogledaju se u jačanju imuniteta i boljem varenju hrane. Za jačanje su najbolje supe i čorbe od brokolija i mahunarki.
U vreme respiratornih infekcija preporučuje se konzumacija pileće supe. Od prehlade posebno štite supe sa crnim lukom, šargarepom i peršunom.
Zahvaljujući supi, organizam dobija potrebnu količinu tečnosti i tako se sprečava dehidratacija. Pored svojstava koji pozitivno utiču na zdravlje, važno je napomenuti da, možda u supi najviše i uživamo, jer nas tokom zime i hladnih dana, zagreje iznutra.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU