Права гурманска штрудла.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 15 гр. квасца
- 100 мл. топле воде
- 50 мл. топлог млека
- 2 кашике уља
- 1 јаје
- 1 кашичица‚ соли
- 1 кашичица шећера
- 300 гр. брашна меко тип 400
- 100 гр. маргарина
Прочитајте још: Ово још нисте пробали: Сва деца их обожавају, а изгледају као сладолед, само слан (ФОТО)
За пуњење:
- 6-8 кобасица зависи од дужине
- 3 кашике сенфа
- 150 бр. каћкаваља
- 4-6 киселих краставчица зависи од величине
- 2 комада црвених паприка испечених и огуљених
Упутство за припрему:
У ванглицу ставите квасац, воду, млеко, шећер, уље. У шољи умутите јаје одвојте две кашике, а остатак сипајте у ванглицу. Промешајте све састојке у ванглици док се квацац не истопи. Када се квасац истопио, додајте половину брашана и со, месите тесто и постепено додајте остатак брашна. Када сте лепо умесили тесто, покрите га провидном фолијом или ставите у кесу и оставите да надолази око 30 - 40 минута.
Када је тесто надошло, премесите га, пребаците на побрашњену радну површину, развуците оклагијом и нарендајте око 80 гр. марагарина. Преклопите тесто 2 пута. Нарендајте и остатак марагарина.
Прочитајте још: По рецепту старих мајстора: Брзи, укусни салчићи са квасцем (ФОТО)
Поново 2 пута преклопите тесто. Оставите га да надолази око 15 минута.
Кобасице испржите на мало уља. Тесто развуците оклагијом као на слици. Поређајте кобасице, премажите их са сенфом, нарендајте качкаваљ затим, ставите исечене киселе краставце и печене паприке. Засеците тесто са страна, као на слици.
Овог пута сам крајеве савила ка унутра, а затим тракице преклапала једну преко друге.
Ставите штрудлу у плех обложен папиром за печење. Нека надолази око 15 минута. Пре печења, премажите са мешавином, маслиновог уља, млека и умућеног јајета које смо одвојили на почетку. Поспите сусамом, ланом, кимом... Пеците око 20 минута у заграјаној рерни на 260 степени. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ