Prava gurmanska štrudla.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 15 gr. kvasca
- 100 ml. tople vode
- 50 ml. toplog mleka
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica‚ soli
- 1 kašičica šećera
- 300 gr. brašna meko tip 400
- 100 gr. margarina
Pročitajte još: Ovo još niste probali: Sva deca ih obožavaju, a izgledaju kao sladoled, samo slan (FOTO)
Za punjenje:
- 6-8 kobasica zavisi od dužine
- 3 kašike senfa
- 150 br. kaćkavalja
- 4-6 kiselih krastavčica zavisi od veličine
- 2 komada crvenih paprika ispečenih i oguljenih
Uputstvo za pripremu:
U vanglicu stavite kvasac, vodu, mleko, šećer, ulje. U šolji umutite jaje odvojte dve kašike, a ostatak sipajte u vanglicu. Promešajte sve sastojke u vanglici dok se kvacac ne istopi. Kada se kvasac istopio, dodajte polovinu brašana i so, mesite testo i postepeno dodajte ostatak brašna. Kada ste lepo umesili testo, pokrite ga providnom folijom ili stavite u kesu i ostavite da nadolazi oko 30 - 40 minuta.
Kada je testo nadošlo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom i narendajte oko 80 gr. maragarina. Preklopite testo 2 puta. Narendajte i ostatak maragarina.
Pročitajte još: Po receptu starih majstora: Brzi, ukusni salčići sa kvascem (FOTO)
Ponovo 2 puta preklopite testo. Ostavite ga da nadolazi oko 15 minuta.
Kobasice ispržite na malo ulja. Testo razvucite oklagijom kao na slici. Poređajte kobasice, premažite ih sa senfom, narendajte kačkavalj zatim, stavite isečene kisele krastavce i pečene paprike. Zasecite testo sa strana, kao na slici.
Ovog puta sam krajeve savila ka unutra, a zatim trakice preklapala jednu preko druge.
Stavite štrudlu u pleh obložen papirom za pečenje. Neka nadolazi oko 15 minuta. Pre pečenja, premažite sa mešavinom, maslinovog ulja, mleka i umućenog jajeta koje smo odvojili na početku. Pospite susamom, lanom, kimom... Pecite oko 20 minuta u zagrajanoj rerni na 260 stepeni. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU