Посластица којој нећете моћи да одолите
Потребно је:
- 600 г куваног кромпира
- 350 г брашно
- јаје
- 100 г маслаца
- 1/2 кашичице соли
- 300 г малина
- 2 кесице ванилин шећера
- 250 г презли
- 150 г шећера
- 2 кашике уља
Припрема:
Опрани кромпир скувајте у љусци, затим га ољуштите и добро изгњечите виљушком, али никако миксером. Оставите да се охлади, а затим додајте јаје, 50 г маслаца, брашно и мало соли, па замесите фино глатко тесто. Кидајте лоптице рукама, направите удубљење у свакој куглици и ставите три-четири малине које сте претходно уваљали у ванилин шећер. Рукама обликујте куглице. Већу шерпу са водом ставите на ринглу, кад прокува сваку куглицу спустите у воду и кувајте три-четири минута, односно док кнедле не испливају на површину. Тигањ са две кашике уља и 50 г маслаца, ставите на ринглу, кад се угреје додајте презле и пропржите их мало да добију златну боју. Склоните са ватре, додајте шећер и све добро промешајте. Сваку кнедлицу уваљајте у презле и поспите ванилин шећером.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ