Укусне кнедле са (замрзнутим) шљивама или кајсијама, су старинска посластица коју можете лако и брзо да направите.
![1711787947_kjl.jpg](/cache/images/a/1/c/f/a/a1cfafd2318424cb06b29c0557b1219d3b65377d.jpg)
Старински рецепт за посне кнедле многи обожавају. Лако их је направити, а потребна су вам само 4 састојка. Ове кнедле су укусне и ако су празне, а можете их пунити шљивама или другим воћем, као и нутелом.
Састојци:
500 г кромпира
500 г брашна
мрвице
смрзнуте шљиве (или воће по вашем избору)
Припрема:
Кромпир добро оперите и скувајте са кором јер ће бити укуснији. Процедите и оставите да се охлади, а затим скините кору. Додајте со и брашно. Затим добро измешати састојке да добијете глатко тесто.
Узмите мало теста и ставите пола шљиве или кајсије, а по жељи можете додати и неко друго воц́е.
Од теста направите куглу и ставите је у шерпу са прокуваном водом.
Када испливају на површину, кнедле су куване. Уваљајте их у презле и поспите ванилин шећером.
(Информер)
БОНУС БИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ