Предлог како да ову недељу вече учините слатком и неодољивом...
Ниске температуре ваздуха и снежне падавине напољу чине да се све више окрећемо уживањима у топлом дому, у кругу породице и да уживамо у слатким укусима који миришу на зимски период године.
Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце
Састојци:
- 5 комада поморанџи
- 550 грама шећера
- једна кесица ванилин шећера
- 400 милилитара воде
- црна чоколада
Припрема кандираних поморанџи:
Опрати поморанџе и исећи на колутове око 5 до 7 милиметара дебљине. Налити са водом и прокувати их 5 минута. Оцедити од воде.
Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију
Вратите колутове у шерпу. У другу шерпу ставите шећер и ванилин шећер. Додајте вреле воде и мешајте док се шећер не отопи. Сипајте ову смесу на колутове поморанџе. Кувати око два сата на средњој ватри, окрећите колутове сваких 30 минута. Кувати док не добијете густу смесу, као сируп.
Оцедити од сирупа, ставите на плех обелезен папиром за печење, и ставите у рерну да се суше на 100 степени, на 25 до 30 минута. Оставите да се охлади. Колутове умочити у отопљену чоколаду по избору.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ