Šerpa i šećer su osnovni sastojdžc potrebni da bi se napravile karamele.
Karamele su omiljene zimske bombone čiji ukus može čoveka u trenutku da oraspoloži.
Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati
Potrebno je:
- 250 g šećera
- 250 ml slatke
- pavlake
- 30 g putera
- 60 g meda
- ekstrakt
- vanile
Priprema:
Okrugli kalup obložite pek-papirom i malo nauljite. U šerpu stavite sve sastojke, dobro ih promešajte i zagrevajte lagano, na tihoj vatri, da se šećer rastopi. Kada se masa vidno zgusne odmah je sipajte na obložen pleh i ostavite da se prohladi. Dok je još mlaka, ali već stegnuta, pažljivo je odlepite od papira, pa vratite na njega i nauljenim nožem secite kockice.
Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)
Karamel bombone stavite u frižider da se stegnu. Ukoliko volite, navedenim sastojcima možete da pridružite i malo mlevenog ili sitno seckanog lešnika.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU