Oglas
· · Komentari: 0

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)

Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...

1718706971_Untitled.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Pogače se prave za specijalne prilike, jer su ukras svake slavske i praznične trpeze, a umesto slane predlažemo vam da ovaj put isprobate i recept za slatku pogaču. I slane i slatke pogače se prave na sličan način, ali ono što izdvaja ovu je dodatak mleka koji je čini mekšom i premaz od jaja za zlatnu koricu.

Sastojci: 

550 g brašna 

2 kašičice suvog kvasca 
1 kašika šećera 
250 ml toplog mleka 
2 žumaceta 
1/2 kašičice soli 
100 g putera 
4 kašike šećera 
1 kašičica vanilin šećera 
200 ml mleka 
2 kašike šećera 
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka 

Recept za slatku pogaču sa mlekom:

U posudi pomešajte 300 g brašna i kvasac. Dodajte šećer, a mleko umutite sa žumancima. Sipajte u smesu, pa dodajte so i preostalo brašno. Umesite glatko testo, pa stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji nekih 50 minuta, pa premesite i pokrijte krpom. Ostavite da odstoji još 15 minuta. Umutite puter sobne temperature sa 2 kašike šećera i vanilin šećerom. Testo razvucite u obliku praovugaonika i premažite nadevom. Urolajte i isecite na komade. Poređajte u tepsiju koju ste obložili pek-papirom, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji još 30 minuta. Preko sipajte mleko koje ste pomešali sa dve kašike šećera. Sipajte preko testa, pa premažite žumancetom koje ste umutili sa mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta. 

(Stvar ukusa)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas