Уколико сте љубитељ куваних јела, онда ово додајте на списак
Састојци:
Потребно је:
500 г млевеног меса
150 г риже
1 главица црног лука
2 чена белог лука
1 јаје
2 дл куваног парадајза
по потреби тиквице
по укусу со
суви биљни зачин
бибер
по потреби уље
2 кашике брашна
1 пуна кашичица црвене паприке
Припрема:
На мало уља издинстати ситно сецкани црни лук, додати млевено месо и све заједно продинстати. Прохладити. Додати опрану рижу, јаје, ситно сецкани бели лук, со, бибер и суви биљни зачин по укусу. Сјединити добро.
Тиквице ољуштити, извадити им средину и пунити млевеним месом. Послагати у дубљу шерпу, налити са мало воде, додати кувани парадајз, поклоптити и кувати на лаганој ватри. Када је готово, направити запршку.
На уљу упржити брашно и на крају додати црвену паприку. Измешати и сипати у шерпу с тиквицама стално мешајући да се избегну грудвице. Додати со, суви биљни зачин, мало бибера, све по укусу и још кратко прокрчкати. Служити уз кувани кромпир, кромпир пире или киселу павлаку, по свом избору.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ