Тиквице су поврће које може да се купи на пијаци и у супермаркетима током читаве године, нису скупе и могу се спремити на много начина.
Тиквице се лако љуште, а постоји много јела у којима се могу користити. Поред пуњених тиквица или цушпајза од овог поврћа, могу се спремити и на ова два начина.
Прочитаје још: Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута! (ФОТО)
Састојци за поховане тиквице:
- јаје
- брашно
- презле
- једна већа или две мање тиквице
Припрема:
Тиквице се ољуште и исеку на танке листове. Умути се јаје, прво беланце, па жуманце. У један тањир се сипа брашно, а у други презле. Тиквице се посоле па се уваљају у брашно, па се умоче у јаја, затим се поспу презлама.
Уље у тигању мора да буде врело када се ставе тиквице и истог тренутка се смањи рингла на слабије. Када порумене тиквице су готове, ваде се и стављају на папирнати убрус.
Уље у тигању мора да буде врело када се убаце тиквице.
Могу да се једу као прилог месу или уз пржене кромпириће као вегетаријанско јело. Могу да се ставе на парче хлеба намазано мајонезом или крем сиром.
Прочитајте још: Не знате шта ћете за ручак? Ево предлога - брзи ЗЕЛЕНИ РИЖОТО
Тиквице филоване сиром
Тиквице се ољуште и исеку на листове, па се кратко испрже у уљу. Изваде се и ставе на кратко на папирнати убрус. Затим се на сваки лист тиквице стави коцкица сланог сира или кашикица крем-сира. Тиквица се урола и уколико је "несташна" причврсти чачкалицом.