Oglas
· · Komentari: 0

SAVRŠENA ČOKOLADNA LEDENA TORTA: Kremastiji niste jeli, a neverovatno osvežava

Recept za brzi ledeni čokoladni kolač svaka domaćica bi trebalo da ima, jer je odličan za leto, a ukusom nema koga nije osvojio!

1725546869_shutterstock_2228863985.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Brzi ledeni čokoladni kolač je prava poslastica za sva čula, posebno za ove vrele letnje dane. Pravi se vrlo lako, topi se u ustima, a neverovatno osvežava! Gotovo uvek se traži parče više, jer niko ne može da odoli fenomenalnom ukusu.

Sastojci:

100 g čokolade za kuvanje
150 g gorke tamne čokolade (70 % kakaa)
6 dl slatke pavlake
20 g šećera u prahu
4 kašike soka ili likera od pomorandže
kašičica rendane kore pomorandže
100 g lomljene čokolade za kuvanje
Glazura:

150 g čokolade za kuvanje
90 g maslaca

Kako se priprema?

Slatku pavlaku umutite u šlag, pa umešajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i čokoladu otopljenu na pari.

Dobro izmešajte mikserom i umešajte lomljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.

Pre nego što smesu za kolač sipate u kalup, možete ivice da obložite komadima tanke čokolade, te če poslastica izgledati još dekorativnije.

Ohlađen kolač okrenite na poslužavnik, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umešali omekšali maslac.

Kolač se služi dobro rashlađen, a po želji, možete pored dodati i kuglu sladoleda.

Still 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas