Филе лососа спремљен уз мало пистаћа, бадема, лешника и ораха идеалан је ручак који ће вас распаметити.
Овај лагани оброк ће вас заситити, а лосос спремљен на овакав начин подсетиће вас на скупоцени рибљи специјалитет из ресторана.
Састојци:
- 400 г филеа лососа са кожом
- 20 г пистаћа
- 30 г ораха
- 20 г бадема
- 20 г лешника
- маслиново уље
- со
- пола лимуна
Припрема:
Филее лососа оперите и добро просушите. Рибу обилно премажите маслиновим уљем. Ако је један филе велики, можете да га исечете на два-три дебела парчета.
Орашасти плодови се исецкају на ситно и у овај микс се уваља лосос тако да се орашасти плодови добро залепе.
Рибу ставите у намазану посуду за печење, посолите и ставите у загрејану рерну на 200-220 степени на 10-12 минута, у зависности од дебљине филеа. На крају по жељи исцедите лимун по испеченом лососу.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ