File lososa spremljen uz malo pistaća, badema, lešnika i oraha idealan je ručak koji će vas raspametiti.
Ovaj lagani obrok će vas zasititi, a losos spremljen na ovakav način podsetiće vas na skupoceni riblji specijalitet iz restorana.
Sastojci:
- 400 g filea lososa sa kožom
- 20 g pistaća
- 30 g oraha
- 20 g badema
- 20 g lešnika
- maslinovo ulje
- so
- pola limuna
Priprema:
Filee lososa operite i dobro prosušite. Ribu obilno premažite maslinovim uljem. Ako je jedan file veliki, možete da ga isečete na dva-tri debela parčeta.
Orašasti plodovi se iseckaju na sitno i u ovaj miks se uvalja losos tako da se orašasti plodovi dobro zalepe.
Ribu stavite u namazanu posudu za pečenje, posolite i stavite u zagrejanu rernu na 200-220 stepeni na 10-12 minuta, u zavisnosti od debljine filea. Na kraju po želji iscedite limun po ispečenom lososu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU