Две јабуке и тигањ - основа су овог брзог колача који се припрема за 15 минута.
У многим земљама се овај "преврнути колач" зове "шарлота" и свуда се припрема на сличан начин. Може да се пече само на рингли, али је тада неопходно колач окренути, како би се испекао и са друге стране.
Прочитајте још: Читава породица ће се одушевити овим доручком, који може да се једе и слан и сладак
Састојци:
- шећер
- 3 јабуке
- шоља млевених ораха
- 4 јајета
- 4 кашике брашна
Припрема:
Дно дубљег тигања или шерпе се прекрије шећером дебљине један сантиметар. Очисте се јабуке на кришке и ређају у круг да покрију цело дно. Јабуке се поспу са мало млевених ораха. Сзави се у загрејану рерну да се кратко пече.
Колач може да се пече и на рингли, али онда мора да се окреће два пута - што није једноставно!
Док се јабуке пеку у дубљој посуди се направи патишпањ од четири јајета. Прво се улупају четири беланца, додају се четири кашике шећера, четири жуманца и, на крају, четири кашике брашна.
Посуда са јабукама се извади из рерне, прелије патишпањ преко јабука и врати у рерну. колач се пече 15 минута, али се проверава чачкалицом да ли је печен.
Прочитајте још: Експлозија боја на тањиру: Направите за 5 минута сочну САЛАТУ од ЈАГОДА и АВОКАДА (Фото)
Када је готов тигањ или шерпа се поклопе великим тањиром и нагло окрене колач. Уколико се сервира шлагом овај колач ће бити још укуснији.