Бурито је јело тексашко-мексичке кухиње, а састоји се од разних здравих састојака умотаних у тортиљу
Тортиља се понекад лагано пече на роштиљу или рингли у тигању за палачинке, а понекад се и кува на пари како би омекшала и била савитљивија за увијање након што ставимо све састојке у њу. Бурито не само да ће освојити срца ваших укућана, него је такође и практичан ручак, јер га можете понети са собом на посао и појести касније у време паузе за ручак.
Прочитајте још: Укус који ће вас РАСПАМЕТИТИ! Рецепт за домаћи сладолед од ЛАВАНДЕ и ЧАЈА
Бурито, иако спада у брзу храну, је веома здрав јер садржи готово увек салату и хранљиве састојке, у зависности да ли се одлучите за вегетеријански бурито или бурито са месом.
Састојци
- 4 тортиље
- 2 шаке листова беби спанаћа, исецканих
- 1 авокадо, танко нарезан
- црни пасуљ
- кашика уља
- чешањ белог лука, згњечен
- 400 г сецканог парадајза
- 400 г црног пасуља, оцеђеног
- 1 веза першуна, сецканог
- Лимета
- црвени лук
- 250 г пиринча од целог зрна, куваног и оцеђеног
- 1 лимун, сок
- ½ црвеног лука, врло ситно исецканог
- семенке (препечени сусам,
Припема:
КОРАК 1
Скувајте пасуљ или купите онај у конзерви, загрејте уље у тигању и пропржите бели лук на минут. Убаците парадајз, промешајте и ставите да проври. Зачините сољу. Динстајте док се не згусне, додајте пасуљ и кратко прокувајте па умешајте першун.
КОРАК 2
Скувајте пиринач, умешајте сок од лимете, црвени лук и семенке и добро зачините.
КОРАК 3
Положите тортиље и поспите их са мало спанаћа, додајте кришке авокада и мало пиринча, а затим прелијте мешавином пасуља. Заролајте доњи део према горе, а затим савијте стране да бисте спречили да фил испада док котрљате. Чврсто умотајте у фолију, ако желите, и преполовите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ