Јесењи слаткиш у новој варијанти, са богатим млечним филом и маштовитом комбинацијом укуса!
Ако желите да јесењи слаткиш буде сочан, кремаст и савршен десерт после раскошног ручка, онда је пудинг од јабука прави избор. Припрема се лако и брзо, треба да одстоји и укуси ће се хармонично спојити. У овом рецепту се уместо желатина користи агар-агар прах који ће учинити да се пудинг добро стегне и буде фантастичан.
Преко пудинга можете додати и мало изрендане црне чоколаде или млевених ораха. Искористите машту и "зачините" слаткиш по жељи вашег чула укуса.
Састојци:
- 4 јабуке
- ½ шоље воде
- 1 ипо шоља млека
- 1/2 шоље кондезованог млека
- 1/2 кашичице агар агар праха
- Шафран - 2 прстохвата натопљена у 1 кашики воде
- ¼ шоље севканих бадема
Прочитајте још: Савет кувара: Један необичан састојак кајгану може да учини савршено пахуљастом
Припрема:
Јабуке ољуштите, очистите од семенки и исецкајте на коцкице. Препоручује се златни дешилес, а не саветује се употреба тзелених јабука. У малу посуду додајте 2 прстохвата шафрана и 1 кашику воде, оставите да одстоји 5 минута. У шерпи постављеној на средњу ватру, помешајте млеко и кондензовано млеко. Кувајте и оставите млеко да лагано проври.
Другу шерпу ставите на средњу ватру, додајте агар-агар и ½ шоље воде. Пустите да се прах раствори у води и нека одстоји 5 минута. Док млеко лагано проври, у блендеру миксајте јабуке исецкане на коцкице са ½ шоље воде, све док не добијете јединствену кашу. Додајте растворене агар-агар у мешавину проврелог млеко и кондензованог млека. Добро промешајте, па склоните са ватре.Затим додајте у смесу и кашу од јабука и мешајте. Добро измешајте како бисте разбили грудвице. Ако волите слатко, додајте још мало кондензованог млека.
У мешавину пудинга додајте воду са шафраном, добро промешајте. Додајте сецкане бадеме и измешајте. Пустите да се смеша хлади 5 минута, па сипајте у посудице или чаше. Оставите око 2 сата да се стегне, а затим уживајте у "њам" десерту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ