Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за пудинг од јабука: Иделан слаткиш после ручка

Јесењи слаткиш у новој варијанти, са богатим млечним филом и маштовитом комбинацијом укуса!

1663334988_profimedia-0219609410.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ако желите да јесењи слаткиш буде сочан, кремаст и савршен десерт после раскошног ручка, онда је пудинг од јабука прави избор. Припрема се лако и брзо, треба да одстоји и укуси ће се хармонично спојити. У овом рецепту се уместо желатина користи агар-агар прах који ће учинити да се пудинг добро стегне и буде фантастичан.

Преко пудинга можете додати и мало изрендане црне чоколаде или млевених ораха. Искористите машту и "зачините" слаткиш по жељи вашег чула укуса.

Састојци:

  • 4 јабуке
  • ½ шоље воде
  • 1 ипо шоља млека
  • 1/2 шоље кондезованог млека
  • 1/2 кашичице агар агар праха
  • Шафран - 2 прстохвата натопљена у 1 кашики воде
  • ¼ шоље севканих бадема

Прочитајте још: Савет кувара: Један необичан састојак кајгану може да учини савршено пахуљастом

Припрема:

Јабуке ољуштите, очистите од семенки и исецкајте на коцкице. Препоручује се златни дешилес, а не саветује се употреба тзелених јабука. У малу посуду додајте 2 прстохвата шафрана и 1 кашику воде, оставите да одстоји 5 минута. У шерпи постављеној на средњу ватру, помешајте млеко и кондензовано млеко. Кувајте и оставите млеко да лагано проври.

Другу шерпу ставите на средњу ватру, додајте агар-агар и ½ шоље воде. Пустите да се прах раствори у води и нека одстоји 5 минута. Док млеко лагано проври, у блендеру миксајте јабуке исецкане на коцкице са ½ шоље воде, све док не добијете јединствену кашу. Додајте растворене агар-агар у мешавину проврелог млеко и кондензованог млека. Добро промешајте, па склоните са ватре.Затим додајте у смесу и кашу од јабука и мешајте. Добро измешајте како бисте разбили грудвице. Ако волите слатко, додајте још мало кондензованог млека.

У мешавину пудинга додајте воду са шафраном, добро промешајте. Додајте сецкане бадеме и измешајте. Пустите да се смеша хлади 5 минута, па сипајте у посудице или чаше. Оставите око 2 сата да се стегне, а затим уживајте у "њам" десерту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas