Није вам потребна фритеза да бисте уживали у савршено хрскавим пилећим крилцима
Овај специјалитет можете врло лако да направите и без ње, а како би његов укус заиста био неодољив додали смо и зачињени мед, у облику прелива. Трик је у томе да пилећа крилца поспете прашком за пециво пре него што их ставите у рерну, како би добила онај свој препознатљив хрскави изглед.
Потребно:
- 1,5 кг пилећих крилаца
- 1 кашика прашка за пециво
- со и свеже млевени црни бибер
- 1/3 шоље меда
- 2 кашике љутог соса (препорука: табасцо)
- целера и прелив од плавог сира
Припрема:
Загрејати рерну до 250 степени. Плех за печење прекрити алуминијумском фолијом. Вишак воде уклонити са крилаца папирним убрусима, па из убацити у већу посуду и посути прашком за пециво. Додати једну кашику соли, па све измешати. Оставити по страни 5 минута.
На припремљен плех поређати крилца у равномерном слоју. Ставити у рерну и пећи око 25 минута. На половини печења, сваки комад меса окренути на другу страну. С друге стране у мањој посуди помешати мед, љути сос, со и бибер. Када су крилца печена пребацити их на тањих за послуживање и прелити сосом. Служити уз целер и прелив од плавог сира за умакање.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ