Nije vam potrebna friteza da biste uživali u savršeno hrskavim pilećim krilcima
Ovaj specijalitet možete vrlo lako da napravite i bez nje, a kako bi njegov ukus zaista bio neodoljiv dodali smo i začinjeni med, u obliku preliva. Trik je u tome da pileća krilca pospete praškom za pecivo pre nego što ih stavite u rernu, kako bi dobila onaj svoj prepoznatljiv hrskavi izgled.
Potrebno:
- 1,5 kg pilećih krilaca
- 1 kašika praška za pecivo
- so i sveže mleveni crni biber
- 1/3 šolje meda
- 2 kašike ljutog sosa (preporuka: tabasco)
- celera i preliv od plavog sira
Priprema:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh za pečenje prekriti aluminijumskom folijom. Višak vode ukloniti sa krilaca papirnim ubrusima, pa iz ubaciti u veću posudu i posuti praškom za pecivo. Dodati jednu kašiku soli, pa sve izmešati. Ostaviti po strani 5 minuta.
Na pripremljen pleh poređati krilca u ravnomernom sloju. Staviti u rernu i peći oko 25 minuta. Na polovini pečenja, svaki komad mesa okrenuti na drugu stranu. S druge strane u manjoj posudi pomešati med, ljuti sos, so i biber. Kada su krilca pečena prebaciti ih na tanjih za posluživanje i preliti sosom. Služiti uz celer i preliv od plavog sira za umakanje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU