Ако немате времена за чекање да тесто нарасте, овај рецепт је идеалан за вас! Само неколико састојака, мало мешања и за кратко време ћете уживати у врхунским, домаћим кифлицама.

Савршене су за доручак, ужину или као слатко послужење уз кафу или чај. Пуњене богатим маком и посуте финим прах шећером, ове кифлице ће одушевити све који их пробају. Припремите их и уверите се сами у њихову мекоћу и неодољив укус!
Потребно је:
400 гр брашна
1 прашак за пециво
корица лимуна
1 ванилин шећер
1 гр шећера
1 кашика масти или маргарина или маслаца
200 гр киселе павлаке
1 јаје
надев:
100гр мака са мало млека
Припрема:
Умутити јаје, маст, павлаку и шећер мало жицом да буде пенасто, па додати брашно и рукама замесити глатко тесто и развити у правоугаоник.
Исећи троуглове и пунити маком и увијати кифле.
Премазати јајетом и пећи 30 минута на 180 степени.
Посути прах шећером.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО