Обогатите трпезу традиционалном слатком питом од тиквица
Oglas
Слатка пита од тиквица традиционално се припрема за Петровдан, а овај рецепт је проверен
Састојци:
- 1кг зрелих тиквица, бундеве или тикве
- 6 кашике шећера
- 1 кесица цимета
- 150г крупно млевених ораха
Смеса за премазивање кора:
- 3 јаја
- 200г шећера
- 200мл уља
- 400мл јогурта
- 2 кесице ванил шећера
- 1/2 прашка за пециво
- 100г гриза
- 500г готових кора за питу
Припрема: Тиквице очистите од коре и семенки и изрендајте. Процедите па додајте шећер, цимет и орахе.
Умутите смесу за премазивање кора тако што ћете умутити јаја, додати им шећер, јогурт, уље, ванил шећер, гриз и прашак за пециво.
Том смесом премазати кору, филовати тиквицама, уролати и ставити у плех. Када напуните плех, питу пеците на 180 степени целзијуса око 30 минута.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas