Спанаћ је здраво поврће које се одлично слазе уз многе намирнице, а може да се служи и сиров, куван или печен
Постоје различити рецепти за спанаћ и не зна се који је укуснији, а данас вам предлажемо да га припремите са бешамел сосом. Овај познати француски умак се користи уместо запршке и даје посебан шмек јелу, а може да буде и постан, само путер замените маргарином и обично млеко посном верзијом.
Састојци:
- 250 г спанаћа
- 250 мл млека
- 20 г путера
- 1 кашика брашна
- 1/4 кашичице мускатног орашчица
- 1/4 кашичице бибера
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
Кратко обарите спанаћ, па га добро оцедите и исецкајте. Путер истопите у шерпи, па пропржите брашно, а онда додајте и млеко. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање, а на крају додајте со, бибер и мускатни орашчић, па промешајте. Додајте спанаћ и мешајте још неких 5 минута, па склоните са шпорета.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ