Карбонара је многима омиљени сос за тестенину
Многи карбонару праве погрешно, јер у њу додају и павлаку за кување. Можда се некоме допада спремљена на тај начин, али Италијани би се шокирали. Права карбонара се спрема само са јајима, сиром, сланином, и наравно, шпагетама. Једино на шта треба да обратите пажњу када припремате овај класик јесте то да не држите дуго на шпорету, јер јаја не смеју да се скувају и да се направи кајгана. Специјалитет који цео свет воли направите лако код куће.
Састојци:
- 5 јаја
- 150 г гванћале или сланину
- 100 г пармезана
- 300 г шпагета
- бибер по укусу
Припрема:
Ставите шпагете да се кувају. У сувом тигању прво пропржите бибер, па извадите из тигања у неку посуду и додајте сецкану сланину. Пропржите је, па и њу извадите. Умутите јаја и додајте пармезан, па све добро сједините. Затим у тигањ сипајте процеђене шпагете и додајте кутлачу воде у којој су се кувале. Промешајте и оставите 5 минута. Смањите темепратуру, па додајте јаја са сиром. Добро промешајте и оставите 2 минута на ниској температури.Склоните са шпорета, вратите бибер и сланину и опет добро промешајте.
БОНУС ВИДЕО