Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Како се спрема права КАРБОНАРА? Састојак који сви додајемо уопште није део оригиналног рецепта

Карбонара је многима омиљени сос за тестенину

1675512313_shutterstock_2144543743.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи карбонару праве погрешно, јер у њу додају и павлаку за кување. Можда се некоме допада спремљена на тај начин, али Италијани би се шокирали. Права карбонара се спрема само са јајима, сиром, сланином, и наравно, шпагетама. Једино на шта треба да обратите пажњу када припремате овај класик јесте то да не држите дуго на шпорету, јер јаја не смеју да се скувају и да се направи кајгана. Специјалитет који цео свет воли направите лако код куће. 

Састојци: 

  • 5 јаја
  • 150 г гванћале или сланину
  • 100 г пармезана 
  • 300 г шпагета
  • бибер по укусу 

Припрема:

Ставите шпагете да се кувају. У сувом тигању прво пропржите бибер, па извадите из тигања у неку посуду и додајте сецкану сланину. Пропржите је, па и њу извадите. Умутите јаја и додајте пармезан, па све добро сједините. Затим у тигањ сипајте процеђене шпагете и додајте кутлачу воде у којој су се кувале. Промешајте и оставите 5 минута. Смањите темепратуру, па додајте јаја са сиром. Добро промешајте и оставите 2 минута на ниској температури.Склоните са шпорета, вратите бибер и сланину и опет добро промешајте.

БОНУС ВИДЕО

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas