Oglas
· · Komentari: 1

Kako se sprema prava KARBONARA? Sastojak koji svi dodajemo uopšte nije deo originalnog recepta

Karbonara je mnogima omiljeni sos za testeninu

1675512313_shutterstock_2144543743.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mnogi karbonaru prave pogrešno, jer u nju dodaju i pavlaku za kuvanje. Možda se nekome dopada spremljena na taj način, ali Italijani bi se šokirali. Prava karbonara se sprema samo sa jajima, sirom, slaninom, i naravno, špagetama. Jedino na šta treba da obratite pažnju kada pripremate ovaj klasik jeste to da ne držite dugo na šporetu, jer jaja ne smeju da se skuvaju i da se napravi kajgana. Specijalitet koji ceo svet voli napravite lako kod kuće. 

Sastojci: 

  • 5 jaja
  • 150 g gvanćale ili slaninu
  • 100 g parmezana 
  • 300 g špageta
  • biber po ukusu 

Priprema:

Stavite špagete da se kuvaju. U suvom tiganju prvo propržite biber, pa izvadite iz tiganja u neku posudu i dodajte seckanu slaninu. Propržite je, pa i nju izvadite. Umutite jaja i dodajte parmezan, pa sve dobro sjedinite. Zatim u tiganj sipajte proceđene špagete i dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite 5 minuta. Smanjite temepraturu, pa dodajte jaja sa sirom. Dobro promešajte i ostavite 2 minuta na niskoj temperaturi.Sklonite sa šporeta, vratite biber i slaninu i opet dobro promešajte.

BONUS VIDEO

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas