Савршен бурек.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 500 гр. танких кора у овом пакету је 21 комад
- 450 гр. млевеног меса свињско или јунеће (које више волите)
- 2 веће главице лука
- 400 мл. киселе воде
- 50 гр. путера
- 1 кашичица сенфа
- уље
- со, бибер, туцана паприка по укусу
- прстохват прашка за пециво
Упутство за припрему:
У тигањ сипајте уље, лук исеците на коцкице и ставите у тигањ, додајте мало соли и воде, динстајте док не омекша, затим додајте месо, со, бибер, сенф, туцању паприку. Месо буде готово за 7 - 8 минута.
Прочитајте још: Данашњи посни ручак: Потребна су вам ИНТЕГРАЛНА БРАШНА И КУПУС (ФОТО/ВИДЕО)
Две коре склоните са стране, остале исеците на траке. Добро науљите тепсију и ставите две целе коре на дно, затим 1/4 тракица ставите у плех и на њих исецкајте комадиће путера.
Узмите још 1/4 тракица, на њих ставите мало уља, комадиче путера и пропржено месо.
Поново 1/4 тракица, комадићи путера. Ставите и преостале тракице,комадиће путера, мало уља. Узмите 400 мл. киселе воде, прстохват прашка за пециво и соли по укусу. Промешајте и прелите преко кора. Пеците бурек у загрејаној рерни на 250 степени око 50 минута, у зависности од рерне.
Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари
Ставите већи плех преко округле тепсије и окрените бурек. Уколико иде "мало теже" одвојите га ножем од ивица (наравно уколико плех није тефлонски,уколико јесте не би требао да "залепи"). Вратите бурек у тепсију. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ