Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
домаће

Рецепт за домаћи БУРЕК СА МЕСОМ као из пекаре

Савршен бурек.

1616835410_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ Дидy Китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 500 гр. танких кора у овом пакету је 21 комад
  • 450 гр. млевеног меса свињско или јунеће (које више волите)
  • 2 веће главице лука
  • 400 мл. киселе воде
  • 50 гр. путера
  • 1 кашичица сенфа
  • уље
  • со, бибер, туцана паприка по укусу
  • прстохват прашка за пециво

Упутство за припрему:

У тигањ сипајте уље, лук исеците на коцкице и ставите у тигањ, додајте мало соли и воде, динстајте док не омекша, затим додајте месо, со, бибер, сенф, туцању паприку. Месо буде готово за 7 - 8 минута.

Прочитајте још: Данашњи посни ручак: Потребна су вам ИНТЕГРАЛНА БРАШНА И КУПУС (ФОТО/ВИДЕО)

Две коре склоните са стране, остале исеците на траке. Добро науљите тепсију и ставите две целе коре на дно, затим 1/4 тракица ставите у плех и на њих исецкајте комадиће путера.

Узмите још 1/4 тракица, на њих ставите мало уља, комадиче путера и пропржено месо.

Поново 1/4 тракица, комадићи путера. Ставите и преостале тракице,комадиће путера, мало уља. Узмите 400 мл. киселе воде, прстохват прашка за пециво и соли по укусу. Промешајте и прелите преко кора. Пеците бурек у загрејаној рерни на 250 степени око 50 минута, у зависности од рерне.

Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари

Ставите већи плех преко округле тепсије и окрените бурек. Уколико иде "мало теже" одвојите га ножем од ивица (наравно уколико плех није тефлонски,уколико јесте не би требао да "залепи"). Вратите бурек у тепсију. Пријатно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas